Resa hit

Res till oss

Det finns många sätt att ta sig till oss. Kommunikationer som tåg, buss, flyg och färja ankommer dagligen vårt område på flera orter.

Foto: producenterna.se

Foto:dynamedia.se

Foto: producenterna.se

Om du anländer till vårt område från en annan destination i Sverige och inte kommer med bil, så kan du planera din resa med reseplaneraren.

FLYG TILL OSS

Inom destinationen har vi tre flygplatser att erbjuda, de är lokaliserade i Lycksele, Arvidsjaur och Skellefteå.

Boka gärna din flygresa hos Enter Lapland
Enter Lapland/

Lycksele Flygplats: På Lycksele Flygplats kan du landa direkt i Lappland med Nextjets flyg som tar dig till och från Arlanda 7 dagar i veckan. Sträckan trafikeras av Nextjet.

Arvidsjaurs Flygplats: På Arvidsjaurs Flygplats kan du landa direkt i Lappland med Nextjets flyg som tar dig till och från Arlanda 7 dagar i veckan. Sträckan trafikeras av Nextjet.
Under vinterhalvåret kan man även flyga med charter från Tyskland direkt till Arvidsjaur, med Fly Car.

Skellefteå Flygplats
Till Skellefteå kan man flyga med SAS från Arlanda.

Närliggande flygplatser
Det finns även möjlighet att nå Gold of Lapland via flygplatsen i Umeå, dit man flyga med både SAS & Norwegian från Arlanda, men även med Malmö Aviation från Bromma.

TA FÄRJAN

Från Vasa i Finland åker du med Wasaline till Umeå och turen tar endast fyra timmar över Kvarken. Från Umeå färdas du vidare i bil, taxi, buss eller tåg.

TA TÅGET TILL LAPPLAND

Det är enkelt och bekvämt att åka tåg till Gold of Lapland, avstigningsplatserna är flera inom destinationen. Från Göteborg och Stockholm kan man ta SJ:s nattåg mot Luleå, med avstigningsplatser som Jörn, Bastuträsk mm eller så åker man på nybyggda Botniabanan mellan Stockholm och Umeå med Norrtåg, med anslutningar till Lycksele, Jörn, Bastuträsk mm. Sommartid kan man nå destinationen med Inlandsbanan som sträcker sig från Kristinehamn i söder till Gällivare i norr, här lämpar sig Sorsele och Arvidsjaur sig väl för avstigning.

De förbindelser som finns för vidare färd ansvarar länstrafiken för. Kontrollera med länstrafiken om bussanslutning finns på den station som ni vill stiga av på.

TA BUSSEN

Många busslinjer finns in till Gold of Lapland och de flesta linjer finns att hitta via Länstrafikens hemsida. Man kan även åka buss hela vägen från Stockholm till Umeå med Y-Buss och därefter fortsätta till Gold of Lapland med Länstrafikens linjer.

 

Gold of Lapland
Europeiska regionala utvecklingsfonden
Region Västerbotten