Ljusa kvällar och nätter

Nyttigare bär fyllda av antioxidanter kan med fördel plockas i Gold of Lapland, varför inte under midnattssolens strålar. Här i Gold of Lapland går solen nästan aldrig ner under sommaren. Vår breddgrad bjuder på ljusa, ljumma kvällar och nätter och tiden kring midsommar är den ljusaste tiden på året. Solen är källan till all energi och allt liv och rörelse som vi har på jorden. Hos oss i Lappland märks detta väldigt tydligt då växtligheten fullkomligt exploderar under denna tid på året.

Ljusa kvällar och nätter

Här i Gold of Lapland går solen nästan aldrig ner under sommaren. Vår breddgrad bjuder på ljusa, ljumma kvällar och nätter och tiden kring midsommar är den ljusaste tiden på året. Solen är källan till all energi och allt liv och rörelse som vi har på jorden. Hos oss i Lappland märks detta väldigt tydligt då växtligheten fullkomligt exploderar under denna tid på året.
Visste ni att vårt område, under månaderna juni och juli, tar emot mer solenergi än de flesta andra platserna på jorden, just för att solen nästan aldrig går ner.

Visste ni att vårt område, under månaderna juni och juli, tar emot mer solenergi än de flesta andra platserna på jorden, just för att solen nästan aldrig går ner. Men detta är inte så konstigt eftersom jordaxelns lutning mot solen är särskilt gynnsam under denna period, vilket också leder till att vi hamnar på jordens baksida andra delar av året och får vår fantastiska vinter.

All denna solenergin bidrar till att vårt område har de nyttigaste bären i världen enligt forskare vid bland annat Umeå Universitet. Vår skog producerar 500 000 ton bär varje säsong som du kan plocka och göra fantastiska produkter av.  Lingon, blåbär, kråkbär, hjortron smakrika och fyllda med antioxidanter.

Allemansrätten ger dig möjligheten att plocka bär och svamp i vår natur samtidigt som du åtnjuter energin från solens strålar.

Fler stories

Med driv för jakt och friluftsliv
Utemässan
Visit Lycksele

Med driv för jakt och friluftsliv

Gold of Lapland tog ett snack med några av mässgeneralerna inför det fjärde årets upplaga av succén i Lycksele.
...

Paula Perriens - från Holland till Tväråträsk
Tväråträsk

Paula Perriens - från Holland till Tväråträsk

Från ett hektiskt Holland till stillsamma norrländska skogar, läs om vårt möte med en eldsjäl.

Framtidens mat med Svansele Grönt
Norsjö

Framtidens mat med Svansele Grönt

Ett morotslaboratorium - ja, du hörde rätt. Läs mer om varför syrade grönsaker är hett just nu.

Fler stories

Gold of Lapland
Europeiska regionala utvecklingsfonden
Region Västerbotten